Ουφ, ξελευθερία!

Ο Ορέστης υποφέρει από ντροπαλίτιδα, ιδίως όταν πρόκειται να ανέβει στη σκηνή.
Όμως τα θεατρικά παιχνίδια της κυρίας Θάλειας, τα χρωματιστά πανιά, τα καπέλα, αλλά κυρίως οι μάσκες και οι ιστορίες που προκαλούν, φέρνουν τη χαρά, το παιχνίδι, την έκφραση και τελικά την ξελευθερία!

Ένα βιβλίο για την δύναμη και τη σημασία της Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο και όχι μόνο!

Τα ντροπαλά παιδιά συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αισθανθούν άνετα και να εκφραστούν στην ομάδα. Βοηθά να δείξεις ότι δε βιάζεσαι, αλλά και να κεντρίσεις το πραγματικό τους ενδιαφέρον ώστε να θελήσουν να πάρουν θέση στα πράγματα και να εκφραστούν. 

Στο «Ουφ, ξελευθερία», η κυρία Θάλεια, η δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής, στήνει μια παράσταση για τους μαθητές της και μαζί με τους μαθητές της. Επομένως, η γιορτή τους ανήκει, και έχουν το κίνητρο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να την υποστηρίξουν. Κι αυτό φέρνει την απελευθέρωση. 

Η καθημερινή ζωή στο σχολείο προσφέρει πολλές ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εκπαιδευτικοί για να δημιουργήσουν περιστάσεις όπου ένα κλειστό παιδί μπορεί να δραστηριοποιηθεί, να πάρει πρωτοβουλίες και να ανοιχτεί. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που τα κλειστά παιδιά «δεν προλαβαίνουν» να βρουν το βηματισμό τους, ιδίως σε σχέση με τα πιο εξωστρεφή παιδιά που συνήθως τείνουν να καταλάβουν όλο το χώρο. Επομένως, ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να βάζει ένα όριο από τη μια και να δημιουργεί ευκαιρίες από την άλλη, ώστε να μην υπάρχουν παιδιά που να αισθάνονται στο περιθώριο. Γιατί αν μάθουν σε αυτό το τρόπο συμπεριφοράς στην ομάδα θα είναι πιο δύσκολο να το αλλάξουν μεγαλώνοντας.

Για να διαβάσετε σχετική παρουσίαση στο www.parents24.gr πατήστε εδώ 

Σχόλια